Hei!

Olen Niina Salo, ”nelikymppinen” perheenäiti Seinäjoelta. Perheeseeni kuuluu kolme kouluikäistä lasta sekä aviomies Timo.

Koiria on tällä hetkellä kotona kolme, belgianpaimenkoira Tulituulen Rhapsody ”Räpsy" (-09), sekä länsigöötanmaanpystykorvat Taikakuonon Ginella ”Ruuti” (-14) ja hänen tyttärensä Taikakuonon Hermeliina ”Rulla” (-16).

Rakkauteni koiriin on alkanut jo pienenä tyttönä. Varhaislapsuus kului isäni saksanpaimenkoiraa hoitaessa ja odottaessa sitä ihka ensimmäistä OMAA koiraa. Ensimmäisen belgini sain 14-vuotiaana, ja sen kanssa kisasimme TOKOssa kunnes kilpailuoikeudet VOI-luokassa oli saavutettu. Toisen belgini otin vuonna -92, Taikurin kennelistä. Tämä Muska-narttu oli luonteeltaan täysin ”epätyypillinen” belgi, sataprosenttisen avoin ja super-rauhallinen. Muskan kanssa kiersimme näyttelyitä hyvällä menestyksellä viime metreille asti. Muskalla tehtiin myös yksi pentue, Taikurin kenneliin. Pennut syntyivät ja kasvoivat meillä ja nyt meillä asustavan Räpsy-belgin sukutaulusta Muska myös löytyy. Räpsy on käyttötaustastaan huolimatta ollut meillä pelkästään kotikoirana, sen tehtävänä on vahtia pihaa ja perhettä ja se tekeekin sen kyllä kunniakkaasti. Jossain vaiheessa koirakuume nosti päätään, ja halusimme jonkun pienempikokoisen, ”koiran näköisen” koiran, jota lastenkin on helpompi talutella ja hoitaa. Lenkkeilemme pääosin metsässä, ja tärkeää oli myös se, että koira jaksaa isomman koiran mukana pitkiäkin lenkkejä. Göötti ihastutti olemuksellaan ja täytti nämä kriteerit. Kasvattajaksi valkkautui iki-ihana Merja Taikakuonon kennelistä. Sen lisäksi että olen saanut Merjalta kaksi valtavan ihanaa koiraa, uskon saaneeni myös elinikäisen ystävän. Ruutin ensimmäinen pentue syntyikin Taikakuonon kenneliin.

Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2016 ja jatkokurssin 2017. Kennelnimi on myönnetty 2017.

Ensimmäinen Ruudinkeksijän pesue näki päivänvalon huhtikuussa 2019, josta dramaattisten vaiheiden jälkeen jäi eloon 3 urospentua.

Kasvatustyössäni prioriteettina pidän terveyden ja luonteen vaalimista. Sen lisäksi, että koira on todettu kliinisesti terveeksi, tärkeää on myös se, että koira on muutoin perusterve, ei kärsi kutinoista, ihottumista tai muista epämääräisistä oireista. Näihin asioihin panostamalla toivon, että täältä mahdollisimman moni saisi pitkäikäisen ystävän.

Kasvattien omistajilta toivon, että he käyttävät koiransa luustokuvauksissa ja silmäpeilauksessa. Nämä tutkimukset ovat ensiarvoisen tärkeitä koko rodulle ja eritoten omalle kasvatustyölle.

Tervetuloa tutustumaan sivuihimme!

terveisin Niina