Hei!


Olen Niina Salo, nelikymppinen perheenäiti Seinäjoelta. Perheeseeni kuuluu kolme alle kymmenvuotiasta lasta sekä aviomies Timo. Koiria on tällä hetkellä kotona kolme, belgianpaimenkoira Tulituulen Rhapsody ”Räpsy" (-09), sekä länsigöötanmaanpystykorvat Taikakuonon Ginella ”Ruuti” (-14) ja hänen tyttärensä Taikakuonon Hermeliina ”Rulla” (-16).

Rakkauteni koiriin on alkanut jo pienenä tyttönä. Toisessa mummulassa oli pystykorva Naku ja kun olin 5-vuotias, isäni luo otettiin saksanpaimenkoira Jere, jonka kanssa kasvoin 13 vuotta. Pitkään olinkin sitä mieltä että kun oman koiran joskus saan, se ei voi olla muu kuin saksanpaimenkoira. Rotuihin tutustuessani tulin kuitenkin siihen päätökseen että kun oman koiran ottamisen aika tuli, se tulisi olemaan belgianpaimenkoira. Ensimmäisen belgini sain 14-vuotiaana, ja sen kanssa kisasimme TOKOssa kunnes kilpailuoikeudet VOI-luokassa oli saavutettu. Toisen belgini otin vuonna -92, Taikurin kennelistä. Tämä Muska-narttu oli luonteeltaan täysin ”epätyypillinen” belgi, sataprosenttisen avoin ja super-rauhallinen. Muskan kanssa kiersimme näyttelyitä hyvällä menestyksellä viime metreille asti. Muskalla tehtiin myös yksi pentue, Taikurin kenneliin. Pennut kasvoivat meillä ja nyt meillä asustavan Räpsy-belgin (8v) sukutaulusta Muska myös löytyy. Räpsy on käyttötaustastaan huolimatta ollut meillä pelkästään kotikoirana, sen tehtävänä on vahtia pihaa ja perhettä ja se tekeekin sen kyllä kunniakkaasti. Jossain vaiheessa koirakuume nosti päätään, ja halusimme jonkun pienempikokoisen, ”koiran näköisen” koiran, jota lastenkin on helpompi talutella ja hoitaa. Lenkkeilemme pääosin metsässä, ja tärkeää oli myös se, että koira jaksaa isomman koiran mukana pitkiäkin lenkkejä. Göötti ihastutti olemuksellaan ja täytti nämä kriteerit. Kasvattajaksi valkkautui iki-ihana Merja Taikakuonon kennelistä. Sen lisäksi että olen saanut Merjalta kaksi valtavan ihanaa koiraa, uskon saaneeni myös elinikäisen ystävän. Ruutin ensimmäinen pentue syntyikin Taikakuonon kenneliin. Omaa kasvatustoimintaa aloin harkita pikkuhiljaa kun Ruuti osottautui monin tavoin hyväksi jalostusnartuksi ja hoiti ensimmäisen pentueensa hyvin tunnollisesti.

Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2016 ja jatkokurssin 2017. Kennelnimi on myönnetty 2017. Kasvatustyössäni haluan keskittyä terveyden ja luonteen vaalimiseen (ulkonäkötekijöitä tietenkään unohtamatta), niin että mahdollisimman moni saisi täältä kaverikseen pitkäikäisen ja mukavan koirakaverin.

Tervetuloa tutustumaan sivuihimme!

terveisin Niina